Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa
Svetski dan borbe protiv dijabetesa

 

Bar - NVO "Plavi krug" - Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Bar organizuje edukativno predavanje "Promovisanje zdravog života dijabetičara", u subotu 18.maja, sa početkom u 12 sati, u dvorcu kralja
Nikole. Uz uvažene endokrinole Crne Gore dijabetičari će imati priliku da razmjene iskustva sa Ninoslavom Raškovićem - profesionalnim maratoncem koji trči i po 30 km na dan, a više od 10 godina ima dijabetes i četri puta dnevno prima insulin. Takođe, gost će biti Damjan Damjanović, osnivač Udruženja za borbu protiv dijabetesa grada Beograda ”Plavi krug”.
-Cilj edukacije je da se pokaže mladim ljudima kako se sa dijabetesom može kvalitetno živjeti što će prisutnima potvrditi i Ninoslav Rašković. Prevencija komplikacija se može postići permanetnom edukacijom i redovnim kontrolama. Očuvanje kvaliteta života dijabetičara suštinski se zasniva na ulozi pacijenta koji u liječenju učestvuje dvije trećine, a jednom trećinom ljekari, kaže endokrinolog dr
Valentina Kalinić, predsednik NVO "Plavi krug" - Društvo za borbu protiv šećerne bolesti - Bar . Farmaceutska kuća Phizer pokloniće toga dana dijabetičarima 10 aparatića za merenje nivoa šećera u krvi.

U Baru, u subotu će biti pokrenuta inicijativa za formiranje Udruženja dijabetičara Crne Gore.  -Pozivamo vas da prisustvujete edukativnom predavanju "Promovisanje zdravog života dijabetičara" i preuzmimo kontrolu da zajedno pobijedimo dijabetes, kaže dr Kalinić.
Pokrovitelj edukativnog predavanja 18. maja je farmacesutska kuća Novo Nordisk. Sponzori - JP Kulturni centar Bar i TO Bar, biohemijska laboratorija dr Zejnilović. Podrška Nacionalne komisije za dijabetes


DIJABETES je u cijelom svijetu u porastu. Prema procjenama Međunarodne federacije za dijabetes, ovu bolest ima 366 miliona ljudi u svijetu. Broj oboljelih ubrzano raste i procjenjuje se da će se za 20 godina povećati na više od 552 miliona. Najveći porast broja oboljelih očekuje se u zemljama u razvoju.

 

carrousel-giveaway 1Bar - Prvi put u Crnoj Gori održaće se edukativni kamp za dijabetičare od 10. do 15. novembra, u Baru, u okviru obilježavanja svjetskog dana borbe protiv dijabetisa - 14. novembra. U organizaciji NVO "Plavi krug" iz Bara, uz podršku sponzora iz lučkog grada, za 20 -tak dijabetičara iz Crne Gore i zemalja okruženja, obezbjeđen je besplatan petodnevni smještaj na bazi punog pansiona u hotelu "Sidro" gdje će učesnici kampa imati edukativna predavanja koja će realizovati ljekari specijalisti, psiholozi. Kroz svakodnevne radionice učesnici, osobe preko 18 godina, će moći da razmjene iskustva, dobiju korisne savjete o lakšem savladavanju bolesti, o zdravom načinu ishrane, neophodnoj fizičkoj aktivnosti, samokontroli... 

Više...
 

Od 11. do 15. Novembra, u Baru u Hotelu Sidro, održava se kamp za mlade sa Dijabetesom Tip 1. NVO Plavi Krug kao inicijator događaja će u saradnji sa bolnicom Bar i glavnim sponzorima - Lukom Bar, Opštinom Bar, Farmaceutskim kućama, obezbjeđuje smještaj i transport za 20 pacijenata. 
Cilj projekta je podrška pacijentima, u smislu njihove edukacije, fizičke aktinvosti i ishrane. Pacijenti, učesnici će aktivno učestvovati u radionicama i pri tom će biti organizovane zabavne aktivnosti, da kroz druženje podstakne komunikaciju i razmenu iskustava među pacijentima. 

Radionice i predavanja koja će se odvijati na kampu su otvorena za sve zainteresovane koji žele da se edukuju na temu života sa Dijabetesom Tip 1.

 

Pacijenti koji boluju od Dijabetesa Tip 1 mogu da se prijave za učestvovanje u kampu. Smještaj je obezbjeđen za 20 ljudi.
Molimo vas da prijave pošaljete što pre putem naše Kontakt Stranice na sajtu. 

 

Srdačno vas očekujemo!
NVO Plavi Krug 

 

Kliknite na sliku da preuzmete postere za 2013 godinu

WDD poster_Education_SRBWDD poster_Environment_SRB

 

Stranica 1 od 3

<< Početak < « 1 2 3 » > Kraj >>

Akcija "Želim..."